Националното състезание по гражданско и търговско право „Кристиан Таков“ за поредна година ще събере студенти от специалност „Право“, които ще премерят сили в симулиран съдебен процес. Събитието ще се проведе на 20-и и 21-и април (събота и неделя) в сградата на Съдебната палата в София. 

Превърналото се в традиция състезание провокира бъдещите юристи да покажат своите умения, анализирайки правни казуси и предлагайки варианти за тяхното разрешаване. След като преминаха през предварителния кръг за допускане до състезанието, избраните студенти, разпределени в отбори от два до до четирима участници, ще премерят сили на финалите. 

Организатор на състезанието е „Сдружение за международни състезания по право“, а Адвокатско дружество „Георгиев и Петров“ оказва своята подкрепа за младите юристи чрез спонсорство на събитието. 

„Радваме се да подкрепим състезанието и бихме искали да има повече такива прояви занапред и стимули за младите юристи да се развиват“, казва Георги Георгиев, Управляващ съдружник на адвокатско дружество. 

„За поредна година успяхме да съхраним една традиция, която е насочена към създаване на правен форум, който да бъде поле за изява на бъдещите юристи – място, където да покажат своите знания и умения и да научат нови такива“, споделя Снежанка Балджиева, един от организаторите на състезанието. 

С това събитие колегите юристи имат за цел да почетат паметта на доц. д-р Кристиан Таков – блестящ юрист, завладяващ преподавател и всеотдаен обществен деец. Той неизменно присъства в сърцата на мнозина и животът му не спира да им дава кураж и вдъхновение. 

Публикувано на: 19/04/2024

Настоящата статия не представлява правен съвет и цели единствено да запознае читателите с техните права по темата. За повече информация по горните въпроси или при нужда от консултация, може да свържете се с нас на тел. +359 883 333 797 или чрез някои от другите канали за връзка с Адвокатско дружество „Георгиев и Петров“.