дежурни нотариуси списък
Нотариалната камара обяви списък с дежурни нотариуси

Във връзка с приетите мерки със Закона за мери по време на извънредно положение, Нотариалната камара публикува списък с дежурните нотариуси по градове (списъкът може да видите тук)

Съгласно противоепидемичните мерки, които се приемат във връзка с разпространяващата се зараза от COVID 19, нотариални удостоверявания ще бъдат правени само в неотложни случаи чрез дежурни нотариуси.

В София ще работят 33-ма нотариуси, в Пловдив – 26, във Варна – 21, а в Бургас – 10, повечето от които само след предварително запазен час по телефона.

Целта на това оповестяване е да се внесе яснота къде и кога гражданите могат да осъществят необходимите си нотариални удостоверявания. С оглед интереса на гражданите, нотариалните удостоверявания ще бъдат осъществявани във всички градове и населени места, в които и досега са извършвани такива.

Следва да се отбележи, че нотариалната дейност по време на извънредното положение е ограничена само до спешните и неотложни нотариални удостоверявания.

Законът не дава ясна дефиниция на „неотложни удостоверявания“, като преценката се прави за всеки отделен случай. В тази връзка следва да се осъществява предварителен контакт с всеки дежурен нотариус за съответното населено място, съветват от Нотариалната камара.

Списъкът за дежурните нотариуси ще бъде актуализиран периодично.

Публикувано на: 23/03/2020

адв. Георги Георгиев

Адвокат Георги Георгиев има дългогодишен опит в сферата на гражданското право, като е специализирал в сферата на гражданския процес, наследственото и облигационното право. Адвокат Георгиев е управляващ съдружник в Адвокатско дружество "Георгиев и Петров"

Настоящата статия не представлява правен съвет и цели единствено да запознае читателите с техните права по темата. За повече информация по горните въпроси или при нужда от консултация, може да свържете се с нас на тел. +359 883 333 797 или чрез някои от другите канали за връзка с Адвокатско дружество „Георгиев и Петров“.